Prim. dr Miloš Počekovac

Rak dojke je najčešći zloćudni tumor kod žena u Srbiji. Godišnje se 4600 žena razboli i nažalost 1600 umre od ove bolesti. Najbolji način za borbu protiv te bolesti je preventiva. Kakvi pregledi se preporučuju? Kada i gde ih obaviti? Šta su glavne preporuke za žene koje prolaze kroz proces lečenja? Šta je sve važno za uspešan oporavak? Koji su najčešći dobroćudni tumori i da li se i u tim slučajevima preporučuje hiruško lečenje? Gost Zdravstvene tribine je dr Miloš Počekovac, specijalista opšte hirurgije i subspecijalista onkologije u Kliničko bolničkom centru „Doktor Dragiša Mišović – Dedinje“.

Miloš Počekovac rođen 22.8.1973. u Kruševcu. Završio Medicinski fakultet u Beogradu 2000.godine. Obavezni staž obavio u Kruševcu i u Beogradu u KBC „dr Dragiša Mišović“ 2001-2002. godine. Specijalizacija opšte hirurgije 2002-2007.godine. Zaposlen na neodređeno od 2004.godine na odeljenju endokrine hirurgije KBC „dr Dragiša Mišović“. Usavršavanje iz oblasti hirurgije dojke na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije 2011-2012. godine. Završio kurs iz oblasti ultrazvuka dojke. Subspecijalizacija iz oblasti onkologije 2012-2013. godine. Odbrana subspecijalističkog rada na temu „Poštedne operacije raka dojke u regionalnom centru u Kruševcu u poređenju sa modifikovanom radikalnom operacijom“. 2013. god. Na poziv Ministarstva zdravlja i grada Čikaga prisustvovao svetskom kongresu iz oblasti hirurgije dojke: The 19th Lynn Sage Breast Cancer Symposium,Chicago, Illinois, USA, 2017. Autor knjige „ATLAS HIRURGIJE TUMORA DOJKE“ – Miloš Počekovac Naučna KMD 2014. Autor knjige „FIBROADENOMI I CISTE DOJKE“ – Miloš Počekovac, Sava Stajić Naučna KMD 2018. Autor knjige „ATLAS ONKOPLASTIČNE HIRURGIJE DOJKE“ – Miloš Počekovac Naučna KMD 2018. Koautor knjige „ATLAS RADIKALNIH OPERACIJA U GINEKOLOGIJI“- Elit medik 2003. Koautor knjige „ATLAS GINEKOLOŠKIH OPERACIJA“ Petar Počekovac, Miloš Počekovac Naučna KMD 2014. Knjiga u predštampi sa brojnim koautorima „BENIGNE LEZIJE DOJKE“ Knjiga u predštampi „ATLAS HIRURGIJE ŠTITASTE ŽLEZDE“ Knjiga u predštampi „ESTETSKA HIRURGIJE DOJKE“. Učestvovao kao predavač u okviru KME na brojnim predavanjima i kursevima iz oblasti hirurška dijagnostika i lečenje tumora dojki. Zvanje primarijus stekao 2019. godine.

Udruženje Žena uz Ženu vam nudi sve odgovore na jednom mestu, kroz edukacuione programe eminentnih doktora i kreativnih radionica .